vrmeet.io – en ny tjänst för virtuella möten

vrmeet.io – en ny tjänst för virtuella möten

Coronaviruset är på många sätt en katastrof för enskilda människor och hela samhällen. Med viruset förändrar också vårt sätt att mötas. Resmönster förändras. Mötesvanor ändras. Möten som förr var självklara att ta fysiskt sker nu digitalt.

Problemet är att många av de tjänster som finns på nätet idag antingen är krångliga, dyra och inte så värst demokratiska. Risken är att inte alla kan göra sin röst hörd.

Många tänker att det finns en massa bra tjänster för digitala möten redan. Visst finns det många videoverktyg (som Google Meet, Skype och Zoom). Men det är verktyg som inte ger alla den röst de behöver. Särskilt när många ska vara i samma möte.

Därför har vi varit med i utvecklingen av en helt ny tjänst modererade digitala möten i realtid. Där du som medverkar får en avatar som med avancerad AI och VR läser av dina ansikts- och huvudrörelser.

Tjänsten heter VRmeet.

Med VRmeet kombineras det bästa med det fysiska mötet med det bästa med onlinemöten. Tjänsten utvecklas på ett sätt som innebär riktigt låga trösklar för att delta i det digitala mötet.

VRmeet kommer att kunna användas till mycket. Det kan handla om en digital konferens med flera hundra deltagare och en stor möjlighet till interaktion, med eller utan video. Det kan vara ett musikframträdande eller en föreläsning med digital publik som med bara knapptryckningar eller ansiktsuttryck skapar ett digitalt publiktryck. Det kan handla om en medborgardialog som kommunen håller i. Det kan röra sig om en förenings- eller bolagsstämma med komplicerade omröstningar.

Är du intresserad av att ordna en ny sorts digitala möten? Hör av dig till sandro@vrmeet.io

Om författaren

Sandro Wennberg administrator

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial